Despre mine

Cluj-Napoca, Marinescu, Nr.5, Romania
În locul katanei, luând cuțitul pentru sushi, puțină pastă magică: wasabi și o licoare numită sos de soia, viteazul nostru japonez, pe numele său Tsuchiya Naofumi, a pornit la drum. Bătând el lumea-n lung și lat a ajuns în 2003 și în inima Ardealului. Aici visul său era să le arate tuturor că peștele poate fi mâncat și crud. La restaurantul cu specific japonez din Cluj-Napoca, japonezul nostru zi de zi le arăta celor care treceau pragul micului local cât de bună este mâncarea japoneză. Sushi, sashimi, teriyaki, tempura și multe alte bunătăți japoneze îi așteptau pe cei care intrau aici. Au trecut zile, au trecut săptămâni, luni...1 an, iar numărul celor care treceau pragul micului local creștea din ce în ce mai mult. În 2004, japonezul nostru s-a mutat în casă nouă, pe strada Ghe. Marinescu, la numărul 5, unde de 11 ani se găsește Restaurantul Japonez Tokyo. Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem în calitate de oaspete. Vă așteptăm cu mare drag!

vineri, 17 februarie 2012

   Despre sosul de soia - YAMASA Yamasa, fondată în anul 1645 în Japonia, este una dintre cele mai mari companii producătoare de sos de soia din lume.
Sosul de soia este un preparat fermentat din boabe de soia, grâu, apă și sare fiind folosit pe scară largă pentru a condimenta preparatele culinare, mai ales în Japonia,dar si in alte tari din Asia.

Ingredientele pentru sosul de soia sunt:
        -    boabe de soia
-          grâu
-          sare
-          apa 
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre sosul de soia - mod de preparare, proprietati, tipuri de sos de soia- si compania Yamasa va invita sa vizitati site-ul companiei Yamasa la adresa http://www.yamasa.com/english/sub4.html