Despre mine

Cluj-Napoca, Marinescu, Nr.5, Romania
În locul katanei, luând cuțitul pentru sushi, puțină pastă magică: wasabi și o licoare numită sos de soia, viteazul nostru japonez, pe numele său Tsuchiya Naofumi, a pornit la drum. Bătând el lumea-n lung și lat a ajuns în 2003 și în inima Ardealului. Aici visul său era să le arate tuturor că peștele poate fi mâncat și crud. La restaurantul cu specific japonez din Cluj-Napoca, japonezul nostru zi de zi le arăta celor care treceau pragul micului local cât de bună este mâncarea japoneză. Sushi, sashimi, teriyaki, tempura și multe alte bunătăți japoneze îi așteptau pe cei care intrau aici. Au trecut zile, au trecut săptămâni, luni...1 an, iar numărul celor care treceau pragul micului local creștea din ce în ce mai mult. În 2004, japonezul nostru s-a mutat în casă nouă, pe strada Ghe. Marinescu, la numărul 5, unde de 11 ani se găsește Restaurantul Japonez Tokyo. Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem în calitate de oaspete. Vă așteptăm cu mare drag!

marți, 28 februarie 2012

Masayoshi Kazato- Sushi Seminar - Cluj- Napoca- 22.02.2012


    In data de 22.02.2012 la Cluj- Napoca a avut loc primul seminar de sushi sustinut de Maestrul Masayoshi Kazato. Maestrul le-a explicat celor prezenti ce este sushi, cand a aparut sushi, cum se face sushi, accentul cazand asupra importantei pastrarii anumitor reguli in prepararea sushi-ului pentru a nu pune in pericol sanatatea celor care consuma acest preparat. Asa cum spunea si Maestrul Masayoshi Kazato, vazuta din afara munca unui bucatar de sushi poate parea usoara, dar putini sunt cei care stiu sa fie adevarati bucatari de sushi.
                           Seminarul a fost  presarat si cu momente amuzante si demonstratii de indemanare  in utilizarea cutitelor pentru sushi. Ca sa arate cat de bine si de precis taie cuitele japoneze, maestrul a taiat bucati de castravete pe mana unor distinse doamne din public care s-au oferit mai mult sau mai putin pentru a-l ajuta pe Maestrul Masayoshi Kazato. Tot pentru aceasta demonstratie a fost ales si un distins domn pe gatul caruia, de asemenea, s-a taiat castravete.
               


          Reprezentanta companiei Yamasa, doamna Makiko Takahashi,  a facut o scurta prezentare a sosului de soia produs de Yamasa si a proprietatilor acestuia in comparatie cu alte tipuri de sos de soia.

     In acest cadru i-a fost inmanata lui Tsuchiya Naofumi de catre Maestrul Masayoshi Kazato  diploma de membru in AJSA- All Japan Sushi Association pentru Tokyo Group si  Sushi Proficiency Certificat emis de Sushi Skills Institute- All Japan Sushi Association.
Toti participantii la acest eveniment au fost serviti cu sushi si bauturi japoneze. Le multumim tuturor celor prezenti la eveniment. Speram ca ati petrecut un timp placut alaturi de noi si ca am reusit sa va prezentam cateva din secretele prepararii unui sushi delicios.
Ii multumim Maestrului Masayoshi Kazato pentru onoarea de a fi fost prezent la Cluj- Napoca si celor de la Compania Yamasa pentru sprijinul acordat in realizarea acestui eveniment.