Cluj-Napoca, 29.08.2014
Campionatul Mondial de Sushi ”World
Sushi Cup 2014” a avut loc în capitala Țării Soarelui Răsare, în Tokyo, în
perioada 20 – 21 August, unind în cadrul concursului bucătari din Europa și
America, de la restaurante cunoscute la nivel internațional.
Clujul s-a numărat printre cei care
au ținut în mână cupa câștigătoare, în Țara Sushi-ului.
Alexandru Răcătău, bucătarul de la
Tokyo Japanese Restaurant, instruit de Master Chef Tsuchiya Naofumi, originar
din Japonia, a luat în acest an locul
III la ”World Sushi Cup”.
Concursul a avut la bază două
secțiuni: ”Edomae Sushi”(Traditional) și ”Creative Sushi”.
Prima secțiune din concurs, ”Edomae
Sushi”, a avut loc în data de 20 August
și a pus accentul pe pregătirea unui platou cu sushi tradițional japonez,
surprinzând acuratețea bucătarilor.
Cea de-a doua secțiune, numită
”Creative Sushi”, din 21 August, a dorit să transpună modul în care bucătarii
din diferite colțuri ale lumii percep prepararea unui Sushi original, aducând
în atenția juriului partea creativă a bucătarilor, moment în care arta se
îmbină cu știința.
Reprezentantul Tokyo Group este
considerat un artist la locul de muncă, datorită pasiunii sale de a crea și a
răbdării care îi vine în ajutor în perfecționarea de zi cu zi.
În acest an, bătălia s-a dat pentru
primele trei locuri, acordate celor mai buni bucătari din concurs. Modalitatea
de premiere a fost diferită față de cea de anul trecut, căci premiile au
constat în locul I, II și III, ceilalți concurenți primind doar diplome de
participare.
Alexandru Răcătău a câștigat în
cadrul ambelor secțiuni locul III, aflându-se pe podiumul ”World Sushi Cup”,
alături de ceilalți câștigători din Japonia, Suedia și un japonez din America: ”E o presiune foarte mare, mai ales când
participi pentru prima dată la un astfel de concurs! A contat foarte mult că am
fost format de către Tsuchiya Naofumi, bucătar japonez, e altceva să înveți să
prepari sushi de la o persoană care cunoaște tradiția culinară din Japonia cu
adevărat. Înțelegi asta mai ales când ai de pregătit în fața unui juriu un sushi
tradițional, în Tokyo din Japonia, și simți cum te ajută regulile învățate la Tokyo
din Cluj”, spune Alexandru Răcătău.
Master Chef Tsuchiya Naofumi se
află de 11 ani în domeniul HoReCa și a instruit zeci de bucătari de sushi, care
lucrează în restaurantele Tokyo Group sau în străinătate. După o experiență
frumoasă de anul trecut, în care s-a întors acasă cu medalii de aur, acum,
ajungând Alexandru pe piedestalul din Japonia, Tsuchiya Naofumi spune că: ”Bucuria e mare, e foarte mare. Și sunt
mândru de Alex. În astfel de momente, simt că după 11 ani de muncă, îmi primesc
răsplata. Și clar, efortul merită când treci prin astfel de emoții pentru cei
pe care îi pregătești pe acest drum.”
Despre participare ”World Sushi Cup” 2014
”World Sushi Cup 2014” se află la cea de-a
doua ediție. Anul acesta concursul internațional de sushi a avut loc în Tokyo,
capitala Japoniei.
Alexandru Răcătău a câștigat locul
III la cele două secțiuni din concurs, fiind unul dintre favoriții juriului
datorită tehnicii corecte de pregătire a sushi-ului tradițional și datorită
modului în care și-a prezentat viziunea unui sushi original, cu accente fusion.
Acesta a participat la un examen în
Tokyo, cu o zi înainte de concurs, alături de ceilalți concurenți înscriși
benevol, primind centura neagră în sushi.
Și anul trecut, Clujul s-a făcut
cunoscut prin câștigarea a două premii la ”World Sushi Cup 2013”: ”Gold Sushi
Award”, presented by Norwegian Seafood Council și ”Gold Sushi Restaurant
Award”, presented by Chiba Kogyo Bank.
Teodora Ola Cristurean – PR
0753 103 269
Etichete: 2014, Alexandru Racatau, concurs international sushi, Japonia, Sushi, sushi cluj, sushi eveniment, Tokyo Japanese Restaurant, Tsuchiya Naofumi, world sushi cup
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire