Despre mine

Cluj-Napoca, Marinescu, Nr.5, Romania
În locul katanei, luând cuțitul pentru sushi, puțină pastă magică: wasabi și o licoare numită sos de soia, viteazul nostru japonez, pe numele său Tsuchiya Naofumi, a pornit la drum. Bătând el lumea-n lung și lat a ajuns în 2003 și în inima Ardealului. Aici visul său era să le arate tuturor că peștele poate fi mâncat și crud. La restaurantul cu specific japonez din Cluj-Napoca, japonezul nostru zi de zi le arăta celor care treceau pragul micului local cât de bună este mâncarea japoneză. Sushi, sashimi, teriyaki, tempura și multe alte bunătăți japoneze îi așteptau pe cei care intrau aici. Au trecut zile, au trecut săptămâni, luni...1 an, iar numărul celor care treceau pragul micului local creștea din ce în ce mai mult. În 2004, japonezul nostru s-a mutat în casă nouă, pe strada Ghe. Marinescu, la numărul 5, unde de 11 ani se găsește Restaurantul Japonez Tokyo. Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem în calitate de oaspete. Vă așteptăm cu mare drag!

luni, 24 martie 2014

Mai aproape de Japonia la Tokyo Group

Dragii nostri,


TV Tokyo a vizitat Cluj-Napoca, mergand pe urmele bucatarului nostru japonez Tsuchiya Naofumi si a afacerii de succes in care promoveaza arta culinara japoneza in orasul nostru, alaturi de sotia sa, Tsuchiya Andra.
Tomiyama Takuya (director) si Okumura Kyosuke (cameraman) calatoresc in jururl lumii pentru a vizita bucatari japonezi ce au plecat din Tara Soarelui Rasare, dar au infiintat locuri japoneze in diferite colturi ale lumii.

La noi, filmarile Tv Tokyo au inceput cu pregatirile de la Balul Operei, unde am participat cu Sushi la Marele Bufet al Operei, pe scena.




Daca ar fi sa facem o reconstituire, ar trebui sa ne intoarcem in timp cu un deceniu, atunci cand Clujul incepea sa prinda contur de Sushi. Si abia apoi sa revenim la prezent.








Tv Tokyo a surprins momente din viata noastra. Atunci cand nu sunt la restaurant, Tsuchiya Andra si Tsuchiya Naofumi viziteaza punctele de lucru Wasabi Sushi (Iulius, Polus, Central) si Dashi - Noodle & Rice Bar.

Atunci cand domnii japonezi ne-au vizitat orasul, au ajuns si in platoul de la Look TV, unde bucatarul-chef Tsuchiya Naofumi, alaturi de Tsuchiya Andra au impartasit publicului larg detalii despre Sushi, despre ce inseamna activitatea de bucatar. Gazde ne-au fost prietenii nostri de la emisiunea Ziua Buna. Aici au luat loc pe canapea si cameramanul din Japonia, alaturi de translator - doamna Olivia Berghianu, vorbind despre Japonia si nu numai.









Tokyo Japanese Restaurant. Acolo unde este "poarta prin care patrunzi in Japonia" culinara! Unde intalnesti iubitori ai preparatelor nippone...





...unde avem bucatari specializati, instruiti de Master Chef Tsuchiya Naofumi.


O experienta culinara, care ajunge pana in Japonia prin intermediul Tv Tokyo.





Ganduri bune!
Tokyo Group.