Despre mine

Cluj-Napoca, Marinescu, Nr.5, Romania
În locul katanei, luând cuțitul pentru sushi, puțină pastă magică: wasabi și o licoare numită sos de soia, viteazul nostru japonez, pe numele său Tsuchiya Naofumi, a pornit la drum. Bătând el lumea-n lung și lat a ajuns în 2003 și în inima Ardealului. Aici visul său era să le arate tuturor că peștele poate fi mâncat și crud. La restaurantul cu specific japonez din Cluj-Napoca, japonezul nostru zi de zi le arăta celor care treceau pragul micului local cât de bună este mâncarea japoneză. Sushi, sashimi, teriyaki, tempura și multe alte bunătăți japoneze îi așteptau pe cei care intrau aici. Au trecut zile, au trecut săptămâni, luni...1 an, iar numărul celor care treceau pragul micului local creștea din ce în ce mai mult. În 2004, japonezul nostru s-a mutat în casă nouă, pe strada Ghe. Marinescu, la numărul 5, unde de 11 ani se găsește Restaurantul Japonez Tokyo. Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem în calitate de oaspete. Vă așteptăm cu mare drag!

miercuri, 18 martie 2015

Fresh Wasabi @Tokyo 5*

Wasabi proaspat, venit direct din Japonia la Tokyo Japanese Restaurant

Iubim sa ne rasfatam clientii cu produse proaspete...si cu inrediente speciale, in starea lor naturala. Vrem sa fim pe gustul vostru pana la cel mai mic detaliu - iar grija pentru prietenul nostru in timp ne-a condus pana la Wasabi proaspat, venit direct din Japonia.

Wasabi este cunoscut si sub numele de "hrean japonez" .
Radacina plantei wasabi, folosita drept condiment atat in Japonia, cat si in restaurantele traditionale japoneze din Europa, are un continut bogat in vitamina C, contine Calciu si prezinta calitati antioxidante importante.
S-a descoperit si faptul ca wasabi, pe langa gustul si aroma puternice, iubite de clienti, poate proteja impotriva aparitiei cariilor.